Berikning & mellommåltider

11.04.2014

Beriking vil si å tilføre maten ekstra energi og/eller protein for å dekke behovet for næring. Mellommåltider tilfører ekstra energi i små porsjoner i mellom hovedmåltidene frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Da blir maten jevnt fordelt utover dagen og de som spiser lite får i seg mer.

Personer som har redusert matlyst, lavt matinntak eller et høyt behov for energi og protein, har gjerne stor nytte av mellommåltider og beriking.


Her finner du praktisk kurs i energi- og proteinberiking med illustrerende bilder. I tillegg finnes tips til mellommåltider. Kurs i energi- og proteinberiking har vært populært i utprøvingen av Trå lekkert.

 

Praktisk kurs i energi- og proteinberiking
Kurset gir konkrete tips til hvilke matvarer som kan berikes og hvordan disse matvarene kan berikes. Mange ansatte har vært forbauset over at beriking er enkelt, men allikevel så effektfult. En ansatt oppsummerte det slik: "Det skal så lite til og det er jo enkelt, dette kan vi få til!".
Praktisk kurs i energi- og proteinberiking


Sist oppdatert: 20.06.2014