Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English
Du er her:  Oslo kommune > Trå lekkert

Trygghet og sikkerhet

  Forebygging
 

Sklisikring, remser og badematter, remser på trappetrinn, dobbeltsidig tape på matter og tepper

 

Kjøpes i vanlig handel
Brannteppe

Brannteppe

Et brannteppe egner seg spesielt godt til å kaste over gryter og andre gjenstander som brenner. Det egner seg også til å pakke seg inn, for eksempel i forbindelse med evakuering. Teppet må plasseres slik at det er lett å finne når det trengs.

 

Leverandører: Enklere Liv AS og vanlig handel
Autostopp

Autostopp 60 min.

Tidsbryter for strykejern, kaffetrakter og TV. Sett bryteren mellom kontakten og apparatet. En knapp må trykkes ned når for eksempel kaffetrakteren skal settes på. Med Autostop 60 min. slår apparatet seg av etter 60 minutter.

 

Leverandør: Enklere Liv AS 
Kaffevakt countdown

Kaffevakt CountDown

For sikring av kaffetraktere, varmetepper osv. Gir tidsbegrenset bruk av elektriske apparater ved trykk på startknappen.

 

Leverandør: Alere AS, www.alere.no  
Komfyrvakt

Komfyrvakt: Elvakt Anna 25A eller Elvakt Thea 16A

Med Komfyrvakt reduseres faren for brann på komfyren. Kan brukes på alle typer komfyrer (keramisk topp, temperaturstyrte plater og vanlige plater). Elvakt Anna 25A brukes på komfyrer med 25A stikk og Elvakt Thea 16A på komfyrer med 16A stikk. Elvakten bryter strømtilførselen etter ønsket tid og kan kobles med Varmevakt, en varmeføler som bryter strømtilførselen når platene blir for varme. Enkel å montere og enkel å bruke.

 

Leverandør: Alere AS
Dacapo komfyrvakt

DaCapo Komfyrvakt

Denne komfyrvakten skiller seg fra de fleste andre typer ved at den nullstiller seg og kobler strømmen på igjen automatisk når brukeren kommer tilbake til komfyren. Dette er mulig på grunn av en bevegelsesføler som monteres på vegg over komfyren.

 

DaCapo har to funksjoner:

Brukstiden stilles trinnløst fra 3-60 minutter. Den innstilte tiden begynner først å løpe når brukeren ikke lenger står foran komfyren. Det betyr at man i prinsippet har ubegrenset brukstid så lenge man er ved komfyren. Når bruker forlater komfyren, starter nedtellingen av brukstiden. Hvis tiden har løpt ut og strømmen er stengt av, setter DaCapo strømmen på automatisk når brukeren kommer tilbake til komfyren.

Varmeføleren overvåker hele tiden overflatetemperaturen på komfyren og stenger av strømmen ved fare for overoppheting. Strømmen settes på når temperaturen har sunket.

 

Størrelse:

Kontaktorboks: 170 x 105 x 130 mm inkl. kontakt

Varmeføler: 80 x 80 x 30 mm

Bevegelsesdetektor: 58 x 58 x 40 mm

 

Leverandør: Hepro
Røykeforkle

Røykeforkle

Røykeforkle produsert i pyrovatex-behandlet 100% bomull. Avrundet, mykt og behagelig plagg for å forhindre svimerker og brann ved røyking. Vaskes ved 70 grader. Flammehemmende også etter vask.

 

Leverandør: Alere AS
 

Glassplate på bordet med duk under

Forhindrer at duken tar fyr dersom personen røyker og aske faller på bordet.

 

Kan lages selv

Røykerør

Røykerør

Røykerør med tilleggsutstyr

For sikker røyking. Sigaretten ligger beskyttet inne i sylinderen og vil ikke antenne omgivelsene. Tilleggsutstyr til røykerør er elastisk snor og holder for røykerør. Det er også mulig å få ekstra munnstykke og ekstra varmebeskyttelse til røykerør.

 

Holder til røykerør

Plastholder hvor røykerøret kan legges i. For personer som har nedsatt fingermotorikk og problemer med å holde en sigarett.

 

Sikkerhetsarm til røykerør

Arm som festes til bord og hvor røykerør legges i et feste. Egner seg for personer som ikke klarer å holde røyken selv.

 

Leverandør: Alere AS
Wonderhip

Wonderhip

Forebygger brudd av hofte eller lårhals ved fall. Kan kjøpes på blå resept dersom legen bekrefter benskjørhet.

 

Leverandør:  Alfacare AS og apotek.

 

 

Lys som slås automatisk på/av når bruker står opp av sengen

En vektdetektor må kobles til lyset/lampen, og stilles inn på tid, slik at lyset slås på og av etter om personen er i sengen eller ikke. Forebygger snubling og fall i mørke. Denne må monteres.

Snakk med leverandører av sengevakter
 

Flammehemmende matte for gulv
Gulvmatte med flammehemmende egenskaper. Matten er testet på sigaretter og flammer, og er velegnet til å legge under “godstolen” for å unngå brann og svimerker i gulvbelegg. Leveres i størrelse 1200x2000 mm, 5 mm tykk. Bør festes til underlaget med dobbeltsidig tape

Leverandør: Alere.no

 

Termostat på varmtvannet

Når reaksjonshastigheten er redusert, kan det være fare for skolding, spesielt i dusjen, om det er gammel armatur som ikke har innebygget termostat.

 

Kjøpes i vanlig handel
   
 

Trygghetsalarm
Brukeren utløser alarmen selv fra smykke eller armbåndsknapp. I noen kommuner kan det kobles sensorer som sender automatisk varsel også. 

Fås ved henvendelse til kommunens / bydelens søknadskontor

 

 

 

Røykvarsler

Røykvarsler bør kobles til alarm, enten til familie eller alarmsentral.

 

Leverandør: vanlig handel

Fallindikator CT300 Art.nr 324255/ HMS.nr 189335
Fallindikator GT300 brukes for å registrere og varsle at en person har falt. Fallindikatoren ringer automatisk opp et forhåndsinnstilt telefonnummer. Det er også mulig å varsle manuelt ved å trykke direkte på SOS knappen på Fallindikatoren.

Fallindikatoren er en GSM-telefon som kan bæres i medfølgende belteveske, og kan dermed brukes både inne og ute, så lenge man er oppkoblet mot GSM-nettet.

Leverandør: Abilia

PIR Sengealarm

Sengealarm PIR-2003

Sengealarmen er en radiobasert sender som sender signal dersom noen forlater sengen om natten. Alarmen settes på gulvet eller monteres på veggen ved den ene enden av sengen. Alarmen har av/på bryter. Dette har vist seg å være en sikker måte å oppdage om noen forlater sengen. Batteri: 2 stk. LR6, 1,5V Alkaline er inkludert. Rekkevidde: ca 50 m, avhengig av byggets konstruksjon. 

 

Leverandør: Gewa AS
Emfit Safebed

Gulvsensor (tråkkematte)

Denne sensoren legges på gulvet ved siden av sengen. Den varsler umiddelbart når brukeren trår på matta.

 

Det er to modeller av sengealarmen. Den ene er beregnet for viderekobling ved hjelp av kabel. Den andre er utstyrt med en GSM-sender, og kan sende varsling direkte til mobiltelefoner og vanlige telefoner med display.

 

Emfit SafeBed kan også brukes som en enkel døralarm ved hjelp av gulvsensoren, som da legges umiddelbart foran døren.

 

Størrelse:

Sengesensor: 200 x 580 mm

Gulvsensor: 610 x 930 mm

Kontrollenhet: 89 x 68 x 29 mm

 

Leverandør: Hepro

Athena sengevakt

S2B Sengevakt / Gewa sengevakt SV- 4080

Den kan trygge omsorgen for personer som står opp om natten og som kan falle eller gå ut av boligen. Sengevakten registrerer ved hjelp av en sensor når brukeren har gått ut av sengen. Sensoren plasseres på tvers av madrassen (under lakenet) i høyde med øvre del av ryggen.

 

Sensoren er koblet til en kontrollboks som tar imot signalene fra sensoren. Den kan innstilles til å varsle umiddelbart når bruker har forlatt sengen. Den kan også stilles inn med en forsinkelsestid, for eksempel fem minutter, slik at det er mulig å gå på toalettet uten at alarmen går. Alarmen avstilles da automatisk når bruker har lagt seg i sengen igjen. Om bruker derimot blir borte utover den innstilte tiden, vil alarmen utløses. Sengevaktens alarm kan viderekobles til alle former for viderevarsling, alt etter behov, slik at den som har behov for varslingen får den raskt og sikkert.


Størrelse:

Sengesensor: 300 x 750 mm

Kontrollenhet: 123 x 68 x 30 mm

Leverandører: Hepro og Gewa AS
Falck brytermatte

Brytermatte/Alarmmatte/Varslingsmatte i eller foran sengen eller døren

Brytermatten registrerer når noen tråkker på den. Den kan legges under et teppe, en dørmatte og lignende. For at det skal bli en komplett løsning må registreringen varsle videre til den som skal hjelpe.

 

Mål: 40 x 70 cm.

 

Leverandører: Abilia, Gewa AS og Hepro 
 

 

         
 

 

Linjedetektor

Falck 6707 Linjedetektor

Denne registrerer passering. Settet består av en detektor og en reflektor som plasseres i en avstand på maks fem meter. Når noen passerer mellom disse, vil alarm utløses. Det er nødvendig med viderevarsling for at det skal bli en komplett løsning.

 

Leverandør: Abilia
   

 

 

 


 

 

 

Døralarm DV-2000

Døralarm DV 2000

Dette er en radiobasert alarmsender som festes på døren med borrelås eller tilsvarende. Alarmen er utviklet for å overvåke at døren ikke åpnes på visse tider av døgnet. DV 2000 har følgende muligheter:

  • klokke for innstilling av når på døgnet alarmen skal være aktiv
  • av/på bryter
  • by-pass mulighet for personalet, dvs. personell kan gå inn og ut av rommet uten å aktivere alarmen
  • varsel for lavt batteri
  • mulighet for tilkopling av andre trådbundne sendere som for eksempel tråkkematte.

Størrelse: 65 x 120 x 20 mm (b x h x d)
Batterier: 2 stk. 1,5 V Alkaline LR6/AA er inkludert

Leverandør: Gewa AS