Oppskrifter "Smålekkert på 15 minutter"

27.02.2014

Her er alle oppskriftene fra kurset "Smålekkert på 15 minutter". Det er retter av ulike typer; småretter, middag og dessert. Alle oppskriftene er beregnet til 1 porsjon. Oppskriftene kan lastes ned og skrives ut enkeltvis.

Småretter
Småretter kan være et godt alternativ til de vanlige brødskivene med enkelt pålegg eller til den som ikke har lyst på full middag. Blant smårettene finner du også en enkel hjemmelaget energidrikk som smaker friskt og godt.

Karbonadesmørbrød

Smørbrød med fiskepudding

Omelett

Blomkålsuppe med laks


Havregrøt

Soldrikk


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Middag
Middag regnes ofte som dagens hovedmåltid og kan være et av dagens høydepunkt for mange. En fullverdig middag består av en proteinkilde (som kjøtt, fisk, egg eller bønner/linser), en karbohydratkilde (som potet, pasta, ris, bulgur) og grønnsaker. Middagen gir ofte det største bidraget til inntak av proteiner og grønnsaker i løpet av en dag. Derfor er det viktig at middagen er fullverdig og at det spises middag stort sett hver dag.

Terteskjell med fiskepudding
og reker

   

Stekt fiskepudding, råkost
og poteter

Laks, blomkålpuré og
soyasmør


Torsk, ertepuré, bacon og
Sandefjordsmør

Stekte karbonader, løk,
poteter og tyttebær

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessert
Mange setter pris på en søt avslutning på måltidet. Tilby gjerne noe søtt etter middag, til kaffen eller mellom måltider. Det tilfører energi og kan gi matlyst og matglede.

Dessertomelett med
syltetøy/bær

 

Smuldrepai med eple
(laget i stekepanne)

 

 


 


Sist oppdatert: 27.02.2014