Havregrøt er enkelt og raskt å lage, samtidig som den kan varieres mye i smak.
Det å lage grøt tar ikke lenger tid enn å smøre brødskiver.
Dermed kan havregrøt være et kjærkomment alternativ til brødmat
Last ned utskriftsvennlig versjon her.
Ingredienser
1 dl havregryn
2 dl helmelk
1 ss rapsolje (eller annen smaksnøytral olje)
Salt
Slik gjør du
Ha helmelk og havregryn i en kasserolle
Kok opp under omrøring i ca. 5 minutter, til grøten er passe tykk
Smak til med litt salt mot slutten av koketiden
Rør inn 1 ss rapsolje (eller annen smaksnøytral olje) før servering
Serveringstips
Ha på smør og sukker som gir både smak og energi, og eventuelt kanel for dem som liker det
Mange muligheter
Det er veldig mange muligheter for å tilsette matvarer som gir både smak og energi.
Noen forslag er samlet under. Kanskje har du også en egen favoritt?
♦ Tørket frukt som rosiner og aprikoser kan tilsettes under koking
♦ Mandler og valnøtter gir både god smak og rikelig med verdifull energi
♦ Frukt og bær som eple, banan og blåbær smaker også godt på og i grøt
♦ Du kan godt bruke frosne bær som tilsettes i grøten under koking
♦ Revet brunost som smelter i grøten
♦ 1-2 ss seterrømme gjør grøten fyldig og frisk samtidig som det tilfører energi