Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English

Karbonadesmørbrød

Last ned utskriftsvennlig versjon av oppskriften her
Last ned handleliste til oppskriften her
 

Karbonadesmørbrød
Antall: 1 smørbrød

Ingredienser
1 skive grovt brød (kan serveres uten skorpe)
Smør/margarin
Salat (kan sløyfes)
Karbonade
Stekt eller rå løk
Pyntes med tomat, agurk/syltet agurk, persille


Fremgangsmåte
Skjær 1 skive passe tykt brød, fjern skorpene ved behov.
Stek karbonaden i smør/margarin (eller olje) i stekepannen
Smør på rikelig med smør/margarin, legg på salat hvis det finnes tilgjengelig.
Legg på den ferdigstekte karbonaden og ha til slutt på stekt eller rå løk sammen med tomat, agurk og annen pynt etter ønske.


Tips og kommentar
Karbonader kjøpes ferdige fra butikken og stekes hjemme hos bruker. Å steke karbonadene gir matlukt i rommet og det stimulerer ofte matlysten. Mat varmet i lukkede poser, gir ikke matlukt. Det å lage mat kan derfor være en bra avveksling fra mat varmet i pose.

Å varme maten i lukkede poser, fører også til at maten føles myk ut i munnen. En stekeskorpe på karbonaden gjør at ikke alle matvarene er/føles like myke. Forskjellige konsistenser (teksturer) i maten vi spiser, hever måltidsopplevelsen. Det erfares at mange savner en stekeskorpe og litt sprøhet på maten, selv om den ellers smaker godt. Et godt tips er derfor å steke karbonader, kjøttkaker og lignende som kommer med ferdigmiddager for å gi sprøhet og spre matlukt og dermed kanskje bedre matlysten.

I oppskriftsheftet finner du også stekte karbonader brukt som middagsrett med poteter, stekt løk og tyttebærsyltetøy. Karbonadene som kjøpes i én pakke, kan dermed brukes til forskjellige retter. Det er gunstig for å få brukt opp maten. Sjekk holdbarheten til karbonadene. Dersom karbonadene ikke kan brukes opp innen holdbarhetsdatoen, kan de fryses.