Last ned utskriftsvennlig versjon av oppskriften her
Last ned handleliste til oppskriften her
Blomkålsuppe med laks
1 porsjon
Ingredienser
¼ blomkål delt i små biter
2 dl melk/fløte
1 dl vann
Salt og pepper
½ laksefilet/noen skiver røkelaks
Fremgangsmåte
Fjern grønne blader og del blomkålen opp i små biter.
Kok opp i melk/fløte og vann under omrøring.
Kok til blomkålen er mør (myk).
Smak til med salt og pepper.
Legg i små biter av laks/ røkelaks som trekker med i 2 minutter.
Tips og kommentar
Det er viktig å dele blomkålen i små biter før koking slik at den fort blir mør (myk). Da kan den moses lett med en spiralvisp.
Dersom brukeren spiser lite, bruk kremfløte istedenfor melk i suppen. Det tilfører mest energi i suppen.
For at maten som kjøpes inn skal kunne brukes opp, er det en oppskrift til med laks og blomkål i oppskriftsheftet. Se oppskrift på laks med blomkålpuré og soyasmør. Vær oppmerksom på å sjekke holdbarheten til laksen og påse at blomkålen fortsatt er god.