Det er gjennomført matlagingskurs i samarbeid med Høgskolen i Oslo og Akershus. Målet er å gi tips og informasjon om hvordan lage enkle og raske retter som avveksling til ferdigmiddager hjemme hos bruker. Kurset ble godt mottatt og nå kan alle oppskriftene lastes ned.
![]() |
Last ned oppskriftshefte med alle oppskriftene fra kurset her
Last ned samlet handleliste for alle oppskriftene fra kurset her
![]() |
Gå direkte til nettside for oppskriftene
Bakgrunn
Matlagingskurset ble til fordi mange ansatte i hjemmetjenestene i Oslo ønsket et praktisk matlagingskurs. Argumentene for dette var ønske om:
• Tips og økt kunnskap til å lage enkle og raske retter hjemme hos bruker
• Å øke praktiske matlagingsferdigheter
• Å kunne servere et alternativ til ferdigmiddager
• Å kunne tilby mer variasjon i mattilbudet
Oppskriftene
Oppskriftene som ble laget på matlagingskurset er tilpasset eldre brukere av hjemmetjenesten med behov for ekstra næring og energi. På bakgrunn av tilbakemeldinger fra hjemmetjenestene er følgende hensyn tatt:
• Rettene tar maksimalt 15 minutter å lage
• Råvarene som brukes kan kjøpes på vanlig, enkel matbutikk
Målet med oppskriftene er at de skal være enkle, gi inspirasjon til å lage mat hjemme hos bruker og gjennom det fremme matlyst og matglede.