Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English

Havregrøt

Last ned utskriftsvennlig versjon av oppskriften her
Last ned handleliste til oppskriften her
 

Havregrøt
1 porsjon


Ingredienser
2 ½ dl melk
1 dl havregryn
Salt
Valgfritt tilbehør, for eksempel sukker, smør, kanel, rosiner eller syltetøy


Fremgangsmåte
Bland melk og havregryn i en kjele.
Kok opp under omrøring.
Småkok på lav varme i 5 minutter.
Tilsett salt etter smak og mer melk om grøten er for tykk.
Server med sukker, smør, kanel, rosiner eller syltetøy.


Tips og kommentarer
Havregrøt er et godt alternativ til brødmat som kan kombineres med mange ulike tilbehør som tørket frukt, nøtter, frukt, bær og brunost. Grøt er også enkel å energiberike. Benytt helmelk når grøten kokes og rør inn 2 spiseskjeer kremfløte og 1 spiseskje rapsolje eller annen smaksnøytral olje rett før servering. Dette tilfører mye ekstra energi. Spekemat smaker godt ved siden av grøt. Salt kjøtt til grøten, kalles ofte for «pinne» eller «grøtpinne».