Mattilbudet handler om hvor mange måltider som tilbys, variasjon, hva som finnes av matvarer i hjemmet og å tilby riktig type mat sammenliknet med behov og ønsker. I mattilbudet inngår også spesialkoster og å tilrettelegge med hensyn til tradisjoner.
Her får du praktiske tips om tilbereding av raske, enkle måltider, bilder av mat til kommunikasjon og inspirasjon, praktiske handlelister samt informasjon om nødvendig kompetanse, ansvar og fremgangsmåte ved behov for spesialkost
Smålekkert på 15 minutter
Her er oppskrifter på enkle og raske småretter og middager som tar maks 15 minutter å tilberede. Oppskriftene er tenkt som et alternativ til ferdigmiddager hjemme hos bruker.
Oppskriftene finner du her
![]() |
Handlelister - "Nyttig å ha på kjøkkenet"
Det er laget to versjoner av en handleliste over matvarer som bør finnes i kjøleskap og tørrskap, en kort og en lengre versjon. Ferdige handlelister dekker ikke alle matvarer som finnes, men er et godt utgangspunkt for samtale om innkjøp som kan være viktig for selvbestemmelse og deltakelse. Handlelistene finner du her
Spesialkost
Å sette sammen et individuelt tilrettelagt kosthold kan være krevende. Her kan du lese mer om kompetanse, ansvar og fremgangsmåte ved behov for spesialkost.
Temaside om Spesialkost
![]() |
Bildebank - matfotografier
Bildebank er et verktøy i kommunikasjon om matinnkjøp og til å inspirere og skape matlyst og matglede. Alle bildene finnes tilgjengelig i stort format og kan lastes ned og skrives ut. Bildebank med over 100 bilder