Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English
Du er her:  Oslo kommune > Trå lekkert > Innhold

Refleksjonsoppgaver til nedlasting

Her finner du refleksjonsoppgaver med ulike tema. Oppgavene er bygget opp likt, slik at strukturen lett gjenkjennes dersom flere benyttes. Refleksjonsoppgavene kan brukes til å summe i grupper og tenke høyt sammen med andre, men også til å reflektere med seg selv.

Hva er medspising?
Medspising er et mulig ernæringstiltak i Gerica. En utfordring med dette tiltaket, er at det ikke finnes noen felles beskrivelse eller definisjon på hva medspising er. En god start, for å benytte seg av og dokumentere dette tiltaket i større grad, er å snakke om og definere hva medspising er i egen bydel. Last ned refleksjonsoppgaven her.
Bruker som ikke vil ernæringskartlegges
I Oslo kommune er kartleggingsskjemaet MNA (Mini Nutritional Assessment) valgt for å følge opp anbefalingene i Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring. Men hva når en bruker er skeptisk til å la seg kartlegge? Last ned refleksjonsoppgaven her.
Behov for matvarer som ikke står på handlelista
Berikning med energi og protein er et konkret og effektivt ernæringstiltak. For å utføre berikning i praksis, må det være noen basismatvarer tilgjengelig som for eksempel rapsolje, margarin/smør, helmelk, fløte, rømme og egg. Men hvordan skal ansatte gå fram når nødvendige matvarer for å gjennomføre berikningstiltak ikke står på handlelista?  Last ned refleksjonsoppgaven her.

Måltidsmiljø
Måltidsmiljø er samspill mellom rammene rundt et måltid, rommet man spiser i, møtet mellom mennesker og maten som spises. Hvordan påvirker rommet og maten matlyst og matglede? Hvilke tiltak kan settes i gang og hvordan jobbes det med tilrettelegging av rommet og tradisjoner og behov for mat og måltider? Last ned refleksjonsoppgaven her.